Ну вот и всё :)
Эти Форумы Лотоса завершают своё существование, как и было запланировано Новые Форумы Лотоса ждут всех и каждого. Новый подход, новые идеи, новые горизонты.
Если хотите продолжать старые темы, то открывайте их на новом форуме под тем же названием и оставляйте в первом сообщении ссылку на старую тему.
Ранние Тибетские Мандалы - коллекция Rossi & Rossi (Англия), были выставлены в Париже и Голландии в сентябре 1994г. Экспозиция насчитывает 14 тибетских мандал, которые датируются 13-16 веком.
Все картинки кликабельны. Кликнув на них, можно прочитать более подробно о каждой мандале (на англ.языке)
1. Hevajra Mandala. 14 век.
2.Vajravarahi Abhibhava Mandala. 14 век.
3. Mandala of an Esoteric Form of Vajrapani. 15 век.
у меня есть изображение тарелки (знаешь, расписные такие, декоративные?) из Косовского р-на Ивано-Франковской обл. совпадающее по контурам внутреннего и внешних изображений с мандалой
Дургатипарисодхана. Я вообще к этим вещам когда-то вплотную подошёл. Если интересны параллели, то могу написать.
у меня есть изображение тарелки (знаешь, расписные такие, декоративные?) из Косовского р-на Ивано-Франковской обл. совпадающее по контурам внутреннего и внешних изображений с мандалой
Дургатипарисодхана. Я вообще к этим вещам когда-то вплотную подошёл. Если интересны параллели, то могу написать.
я немного занят. Параллель - между пысанкой и визуальной мандалой. А пока - вот это:
Цитата:
“...Відомо, що візуальна мандала — це, зокрема, процес генези графічного символу, ускладнення його до рівня патерну, що відображає глибинні стани свідомості медитатора.
Оскільки внаслідок циклічності процесу історії принцип Мандали під натиском наукового раціоналізму в наш час проявляється лише потенційне, створити працюючу традиційну візуальну мандалу майже неможливо.
Зведемо поняття вербальної мандали як сукупності вербальних одиниць (звуків, складів, слів, текстів), зв’язанних загальною функцією взаємодії як з проявленою, так і з непроявленою частинами семантичного поля. (Ідеальні приклади вербальної мандали — мантра, коан, Іісусова молитва.) Сучасним дієздатним зразком вербальної мандали буде структура, побудована з викори-станням текстів, споріднених не концептуально, тобто на рівні звичайного світосприйняття, але що являє собою — за сенсовою єдністю та мірою впливу на континіум свідомості-несвідомого — один неподільний метакоан, що здатний актуалізувати, передовсім, непроявлену частину семантичного поля.
Я вважаю, що сенсова дія вербальної мандали є тотожньою тій дії, яку чинить візуальна, тому що і перша, і друга є, значною мірою, віддзеркаленням станів свідомості їхнього творця (сотворців), і сприймаються вони, відповідно, тими чи іншими боками людської свідомості (несвідомого), трансформуючи їх у більш упорядковані, такі, де рівень ентропії нижчий, ніж у тих, — з яких вони походять”.
Зведемо поняття вербальної мандали як сукупності вербальних одиниць (звуків, складів, слів, текстів), зв’язанних загальною функцією взаємодії як з проявленою, так і з непроявленою частинами семантичного поля. (Ідеальні приклади вербальної мандали — мантра, коан, Іісусова молитва.) Сучасним дієздатним зразком вербальної мандали буде структура, побудована з викори-станням текстів, споріднених не концептуально, тобто на рівні звичайного світосприйняття, але що являє собою — за сенсовою єдністю та мірою впливу на континіум свідомості-несвідомого — один неподільний метакоан, що здатний актуалізувати, передовсім, непроявлену частину семантичного поля.
Боюсь, чтобы донести смысл вышесказанного до читателей этого Форума потребуется квалифицированный переводчик
Вы не мoжeте начинать темы Вы не мoжeте отвечать на сообщения Вы не мoжeте редактировать свои сообщения Вы не мoжeте удалять свои сообщения Вы не мoжeте голосовать в опросах
Движется на чудо-технике по сей день
Соблюдайте тишину и покой :)